Collet del Català i la Salut

Collet del Català i la Salut


Data
km
Distància

Temps mov.
km/h
Vel. Mitja
m
Desnivell

Bonica i exigent ruta gravel pel Vallès Occidental.

Recorregut curt però explosiu per a aquesta volta en bici de gravel, o en btt.

Comencem anant cap a la Torre Marimon, i continuem fins el Roure Gros.

Aquí ja iniciem la primera ascensió dura del recorregut, fins al Collet de la Torre Roja. Una mica després de passar el trencant cap al poblat ibèric, el pendent es suavitza i ens ofereix un tram per recuperar forces i acabar d’arribar al Collet del Català

A partir d’aquí, vertiginosa baixada fins a Can Senosa, i seguim fins el camí de Guanta. Al trencant, girem a l’esquerra i anem a buscar la carretera de Castellar, la travessem i iniciem la segona pujada del dia, la que ens porta fins el camí de la Carena.

Seguim pel camí de la carena en direcció a la desapareguda Alzina de can Ametller, o com molta gent li diu, l’alzina de les bruixes. Qüestions toponímiques apart, la ruta segueix en direcció a la Salut, on s’hi arriba després d’un ràpid descens pel camí del mateix nom.

La variant de la Salut

Un cop travessem la carretera de Pedra-Santa i just abans d’entrar a l’àrea de la Salut, girem a l’esquerra i comencem una baixada pronunciada amb algun petit tram tècnic que ens porta al torrent de Can Canyameres. Passem per una casa i ben aviat comencem la darrera pujada de la ruta, que ens porta a Serra Maurina.

Val a dir que no se si es pot pujar per aquest camí o no, sempre està tancat amb un vailet. En tot cas, sempre cal deixar el vailet tal i com el trobes i respectar el camí, el bosc i els camps, i així no tindràs problemes. I si algú et diu alguna cosa, recorda que estàs a dins d’una propietat privada, o sigui que moderació.

Un cop arribem a Serra Maurina, ja tornem a estar en territori lliure de qualsevol sospita, tornem cap a Santiga pel camí de can Lletger, i des d’aqui a Santa Perpètua pel camí que s’ha habilitat recentment, i que és una delícia per tothom de Santa Perpètua que vulgui anar a Santiga i no haver de patir (justificadament) pel trànsit.

Punts de Pas

Torre Marimon – Roure Gros – Collet Torre Roja – Collet del Català – Can Senosa – Inici pujada Guanta – Alzina de Can Ametller – La Salut – Serra Maurina – Santiga – Santa Perpètua.

Descobreix més rutes pel Vallès Occidental