Gravel la Cúpula de Granollers

Gravel la Cúpula de Granollers


Data
km
Distància

Temps mov.
km/h
Vel. Mitja
m
Desnivell

Visita a un punt singular per contemplar la vila de Granollers.

Una nova ruta express de dues hores en gravel

Comencem anant fins la Roca del Vallès pel camí del riu Mogent. Un cop en aquesta població, en el semàfor de can Rajoler, seguim recte pel camí de l’església fins arribar al final del poble. Però en comptes d’agafar el camí cap a Santa Agnès, seguim rectes i travessem per sota l’AP7. Continuem en línia recta, deixant l’autopista enrera, fins a la casa de can Sora, on trobarem el mur més dur de la ruta, amb 400 m. al 13% de mitja.

Un cop superat aquest tràngol, ens dirigim sense més entrebancs cap a la cúpula de Granollers, o de 40 Pins, o la Glorieta de la Miranda d’en Puntes, que és el topònim oficial. Admirem les vistes, la peculiaritat de l’indret, i seguim cap a Granollers, cap al barri de la Torreta. Seguim un tram de la carretera de Valldoriolf en direcció S, just fins abans de travessar la variant de Granollers. Uns metres abans ens desviem a la dreta pel camí de Santa Quitèria, que ja no deixem fins passat el centre penitenciari de Quatre Camins. I just arribar a la carretera d’accés al centre, ens desviem a la dreta per un altre camí, el camí de Sant Cristòfol, que ens mena cap a les pintoresques cases del Junyent i cap al riu Congost.

Seguim Congost avall (en un moment donat hem de canviar de riba, per una passarel·la, amb un accés… delicat: que tothom faci el que vulgui però jo vaig posar peu a terra) fins a Montmeló, que travessem i sortim per la zona del Sant Crist de la Grua, travessem la C17 i accedim al barri de Lurdes de Parets des del pont de Can Magarola.

Des de Parets anem a Gallecs per Can Vila, arribem fins a can Cònsol i ens desviem a l’esquerra, tot i que aprofitem per visitar els relictes que queden de l’antic circuit de motocross del Moto Club de Mollet. Passem Gallecs, travessem la C59, i cap a la Rambla a tancar la ruta

Punts de pas: Mollet – Montornès – Vilanova del V. – la Roca – la Glorieta de la Miranda – Granollers – Centre penitenciari Quatre Camins – Granollers – Montmeló – Parets – Gallecs – Santa Perpètua.