Font de Cera, Llavaneres i Parpers

Font de Cera, Llavaneres i Parpers


Data
km
Distància

Temps mov.
km/h
Vel. Mitja
m
Desnivell

Ruta ciclista per la Serralada de Marina

Una de les moltes combinacions que ens ofereix la Serralada de Marina per practicar ciclisme de 5 estrelles.

La ruta transcorre per l’entorn de la Serralada de Marina, una zona que ens ofereix moltes possibilitats a l’hora de practicar el ciclisme de carretera,

L’explicació de la ruta és ben senzilla: sortim de Santa Perpètua per anar a buscar la carretera de la Roca, que ja no abandonem fins a la rotonda de Vilanova del Vallès.

En aquest punt girem a la dreta i ens dirigim cap a Vallromanes. Aquests primers km ja anem notant que la ruta no és tan plana com havia sigut fins ara, si no que és en lleu ascens. Aquesta tònica es manté fins al camping “El Vedado”. A partir d’aquí comença realment el port de Font de Cera, 1’5 km al 6,5% de pendent mitja amb algun tram al 10-11%.

Una de les coses que més m’agrada de la Serralada de Marina és que quan la travesses es produeix un canvi de paisatge RADICAL. Només coronar ja canvia l’aire i es pot percebre clarament la proximitat del mar. El paisatge també passa a ser totalment diferent, amb el mar com a teló de fons, que li dona una amplitud espectacular a les vistes.

Baixem cap a Alella i cap al Masnou, on girem a l’esquerra i rodem per la N-II fins a Mataró. Aquest tram moltes vegada sembla que siguis a Califòrnia, tot de bicis rodant a tota pastilla i la gent a la platja més feliç que un anís… És guapo de veure.

Travessem Mataró i fem un tram més de N-II fins a la rotonda de l’entrada de Llavaneres (de Port-Balís, per ser exactes). Comencem a pujar per un tram d’hivernacles que desemboca a la riera de Llavaneres, on hi ha la carretera principal d’accés a la població. Travessem a l’altre marge de la riera per evitar el trànsit i anar pujant pel carril bici que també condueix fins a Llavaneres.

Pel centre de Llavaneres travessa la carretera del Pollastre, que és la que hem d’agafar per tornar a Mataró tot fent un petit puja-baixa per les estribacions del turó de Mata.

Tornem a travessar Mataró i ens dirigim cap a Argentona per l’antic camí ral. Però aprofitem i ens desviem pel camí de Sant Miquel del Cros, per evitar el trànsit i per admirar les construccions modernistes que hi ha en aquesta zona propera a la riera d’Argentona.

Anem a sortir a la carretera de Vilassar a Argentona, la B-502, sortim a la rotonda d’Argentona i ja ens dirigim cap a fer el darrer port de la ruta, el coll de Parpers.

Molta gent tria aquest port per tornar cap al Vallès, perquè és un port força suau i amb poc trànsit, 4,20 km al 5% de pendent mitja, amb algun tram del 8-9%.

Baixada cap a la Roca, i tornada per la carretera de la Roca fins a Sant Fost, on ja emprenem la tornada cap a Santa Perpètua

Punts de pas

La Florida – Mollet – Sant Fost – Montornès del V. – Vilanova del V. – Vallromanes – Coll de Font de Cera – Alella – El Masnou – Premià de Mar – Vilassar de Mar – Mataró – El Balís – Sant Andreu de Llavaneres – Mataró – Sant Miquel del Cros – Argentona – Coll de Parpers – La Roca – Vilanova del V. – … – Santa Perpètua

Descobreix
més rutes ciclistes per la Serralada de Marina

clica aquí per veure-les totes

Btt – Serra de Marina corriols Loop

Data km Distància Temps mov. km/h Vel. Mitja m Desnivell DESCARREGAR…

Llegir-ne més…

Galeria d’imatges