Vallès Gravelling

Vallès Gravelling


Data
km
Distància

Temps mov.
km/h
Vel. Mitja
m
Desnivell

Ruta gràvel pel Vallès Oriental amb una mica de tot

Sigues agosarat i descobreix el Vallès més autèntic a ritme de gràvel

Aquesta magnífica ruta gràvel pel Vallès Oriental comença vorejant Mollet per Gallecs i en direcció Parets. Per la qual cosa anem fins la Torre de Malla, i cap al el Passeig Fluvial de Parets. Des d’aquí anem remuntant el Tenes tot i que ho fem per la variant que ens condueix al trencant de la Bosch, ja a Lliçà d’Amunt.

La Kosturica

A partir de la Bosch trobem un tram ascendent fins al barri de Sant Cristòfol, de Santa Eulàlia de Ronçana. Just a l’entrada trobarem una desviació en baixada a mà dreta, i una mica amagat, un petit corriol que ens porta fins a la casa de can Marquès, seu de la cooperativa agroecològica la Kosturica.

Passem per darrera la casa, travessem el torrent de Can Canyelles i seguim per un bonic camí paral·lel al torrent durant un tros, per dins del bosc de Can Marquès. La foto de la capçalera és justament d’aquest tros. A continuació girem a l’esquerra i remuntem un trosset pel bosc fins a la casa de can Jovençà, on trobem una pista ascendent, el camí de can Cuana, que ens porta a una pista paral·lela a la C17 i cap al polígon de Montguit.

Travessant Granollers

Arribem a la rotonda dels petrolis independents de la C17, i seguim en direcció Canovelles, per la BV-1439. Però atenció, al cap de pocs metres ens desviem a la dreta per un corriol fins a la casa de Can Pagès Vell, i ara si, fins a Can Cuana.

Des de l’urbanització de can Cuana trobem una bona pista que baixa fins a Canovelles. Tot seguit, fem uns metres per la C-352, lo just per travessar el riu Congost. A continuació ens dirigim cap al poliesportiu de les Franqueses, per travessar les vies de tren de la R3 i per trobar el camí de la pujada de can Jep. Coronem el petit però exigent mur, i baixem cap a la carretera de Cardedeu, per afrontar un altre mur, el del camí de can Cantallops. Després d’una corba a l’esquerra, arribem a la casa de can Cantallops. El camí principal continua cap a la dreta, però hi ha un trencant a l’esquerra que mena cap a una hípica i que sembla que no hagi de tenir sortida. Doncs aquest és el camí que hem de seguir.

Quan arribem a la porta de l’hípica, veiem que hi ha un camí que passa per la seva esquerra, però més a l’esquerra hi ha un caminet més petit i més dissimulat, aquest és el nostre. Aquest camí s’endinsa pel marge d’un petit bosquet, la carretera de Cardedeu sempre a la vista a la nostra esquerra, passa per la vora d’un camp i finalment enllaça amb el camí de can Jorn, on ja tornem a trobar pistes més grans.

La baixada fins la Roca

Només passar can Jorn girarem a la dreta i seguirem una pista que gira cap a la dreta i s’encara cap al Sud. Travessa el bosc de can Vicenç, i passa pel turó de les Tres Puntes, En aquest punt és important seguir el camí de la dreta que segueix en descens directe fins a la població de la Roca.

Finalment, tornada pel camí del Mogent per acabar aquesta variada i entretinguda ruta gravel pel Vallès Oriental.

Punts de pas

Punts de pas: Gallecs – Parets – Lliçà d’Amunt – Barri de Sant Cristòfol – la Kosturica – Montguit – Can Cuana – Sant Fèlix de Canovelles – Poliesportiu de les Franqueses – Can Cantallops – Can Jorn – Turó de les Tres Puntes – la Roca – Montornès del V. – Sant Fost de C. – Santa Perpètua

Descobreix
més rutes ciclistes
pel Vallès Oriental

clica aquí per veure-les totes