Btt – Castellar de n’Hug: LA RUTA

Btt – Castellar de n’Hug: LA RUTA


Data
km
Distància

Temps mov.
km/h
Vel. Mitja
m
Desnivell

Btt rodadora entre el Ripollès i el Berguedà

Entretinguda ruta que combina trams de tot: corriols, pistes (sobretot) i asfalt.

Aquesta ruta l’he fet en btt i en gravel sense problemes, tot i que recomano fer-la en btt ja que es pot gaudir més a les llargues baixades.

Comencem baixant per la carretera de Castellar de n’Hug a Gombrèn, però arribant al refugi de l’Espluga ens desviem i baixem pel corriol que ens porta directament fins el Gorg dels Banyuts. En aquest punt, tornem a sortir a la mateixa carretera inicial, i en arribar al trencant girem a la dreta en direcció al Coll de Merolla.

Arribats al coll, trencarem a l’esquerra per la pista que indica en direcció Aranyonet. Al principi alguna rampa durilla, però curta. Seguirem la pista fins el Coll de l’Arç, i atents aquí, hi han força camins, però nosaltres ens dirigim a Palomera!

Doncs res, seguim fins a la casa de Palomera, la passem, i baixem fins al coll del mateix nom. El coll en si és un prat, fins i tot la pista s’esborra una mica. Però hi ha un pal indicador de la cruïlla i de la pista que hem d’agafar, cap a la nostra dreta.

Aquesta pista va sent un puja baixa en direcció W, seguint durant uns km la falda de la cinglera dels Rasos de Tubau, fins que trobem una “paella” de dretes, i comença la baixada.

La baixada pràcticament dura fins trobar la carretera de Sant Jaume de Frontanyà a la Pobla de Lillet. Nosaltres agafarem aquesta carretera cap a la nostra dreta, en direcció la Pobla. Travessem el riu Arija i remuntem fins a sortir novament a la carretera de Merolla

En el trencant, girem cap a la dreta, cap al E en direcció Gombrèn. Seguim la carretera durant uns 2 km, fins que trobem un trencant important a la nostra esquerra. És la pista que ens porta a la casa de Meranges.

Passada la casa de Meranges, i el coll del mateix nom, ja només ens queda la vertiginosa baixada per pista fins el Llobregat. El travessem, sortim a la carretera de Castellar de n’Hug, i ja només queden els 8 km de pujada fins l’inici de la ruta. Paciència i cames, i en un moment estás a dalt!!

En definitiva, gran ruta