Btt pel Vallès Occidental: Guanta per Castellar del Vallès, i retorn per Sentmenat

Btt pel Vallès Occidental: Guanta per Castellar del Vallès, i retorn per Sentmenat


Data
km
Distància

Temps mov.
km/h
Vel. Mitja
m
Desnivell

Una ruta molt típica de btt pel Vallès Occidental

La part més interessant és justament la pujada des de Castellar fins a Guanta, que combina corriols i pistes en bon estat. També és molt interessant el retorn des de Guanta fins a Sentmenat, i la tornada pel Mas d’en Cisa i Caldes.

Per fer aquesta clàssica ruta de btt pel Vallès Occidental, sortim de Santa Perpètua per la carretera de Sabadell. Just passada la rotonda gran que enllaça l’AP7 amb la carretera de Polinyà ens desviem pel lateral. Al cap de munt de la pujada trobarem un caminet que continua pujant entre les naus. Nomes sortir-ne ja veurem que comença una pista de terra que va en direcció Nord.

Seguim aquesta pista fins al creuament que s’anomena “els quatre camins”. Girem a l’esquerra per començar una baixada en línia recta cap a uns horts i travessem la Riera de Santiga. A continuació comença una bonica pujada fins a Torre-Romeu. Sortirem a la carretera que va al cementiri, i seguim en direcció nord fins que trobarem un trencant. Nosaltres seguirem recte, amb el murs exteriors del cementiri a la nostra esquerra, travessarem un bosquet, i arribarem al Santuari de la Salut.

Travessarem la Salut sense variar de direcció, travessarem la ctra. B-1413 i agafarem la pista que ens ha de menar directament al tanatori Castellar del Vallès. Baixem fins a la rotonda d’entrada a Castellar des de la Carretera de Sentmenat, i fem un tram de pujada fins l’escola “el Casal”, que és on comença el (transitat) corriol que va fins la casa de Can Padró.

Fem la forta baixada pel costat de l’esmentada casa, actualment una hípica, trobem un trencant a l’esquerra que ens porta a una esplanada amb una torre d’alta tensió on trobem camí de can Montllor. Girem a l’esquerra, en direcció a la casa, passem per davant, travessem el barranc, i comencem la pujada cap al coll del Rossinyol. Seguint el camí arribem a la pista principal de Guanta.

Baixem per aquesta pista fins al principi de la pujada, on trobarem un trencant a mà esquerra, la pista que va a Can Senosa. Podem fer la volta per pista i agafar el camí que va al castell de Sentmenat, o baixar directament pel petit tros “trialero” que uneix les dues pistes. Val a dir que darrerament està més tècnic, suposo que degut a que hi passen les motos d’enduro.

En tot cas, arribem al Castell de Sentmenat i de nou ens desviem a l’esquerra per anar al polígon del Mas d’en Cisa i agafar el camí que condueix precisament… al Mas d’en Cisa. Passem per davant de la imponenti històrica masia i seguim sense desviar-nos fins el Roure Gros, un trencant conegut per tots els btteros del Vallès. Des d’aquí baixem fins a la Torre Marimon, Palau i cap a Santa Perpètua després d’haver completat una ruta que és tot un clàssic de la btt vallesana.

La casa de Can Padró, Sentmenat, punt molt conegut per fer btt pel Vallès Occidental